Direct naar content

Ervaringen van onze medewerkers

Expertise en passie

Wij zijn experts op het gebied van databases, consultancy, training en recruitment. Onze ambitie is om de juiste expertise op het juiste moment bij u aan tafel te brengen om de optimale performance van uw database te verzekeren.

Thomas Spoelstra aan het woord

Op 31 december 2019 liep ik de deur uit bij Stater, de laatste dag van een dienstverband van net meer dan 5 jaar. Ik had gemengde gevoelens; enerzijds een brok in mijn keel en anderzijds vlinders in mijn buik. Het gekste is dat deze stap ook niet echt gepland was. Ik had niet zoiets van, “over 5 jaar ga ik op zoek naar een nieuwe baan”. Ik ben (was?) meer iemand van: “Als ik het naar mijn zin heb en het werk leuk (en uitdagend) is, dan speelt tijd geen rol.”

Thomas Spoelstra - Teamlead en Senior Database Reliability Engineer

Craig Healey aan het woord

Ik ben nu sinds half 2017 werkzaam bij OptimaData als DBA. In mijn vorige werkzame leven als DevOps en Developer heb ik altijd te maken gehad met databases, maar mij nooit zo specifiek diep technisch inhoudelijk bezig gehouden met onderhoud en beheer van de database zelf. Toen ik in gesprek raakte met OptimaData en zij mij de kans boden om me te kunnen ontwikkelen tot (multi-platform) Database Reliability Engineer heb ik me dat geen twee keer laten zeggen.

Craig Healey

Eric Gipon aan het woord

We leven in een gekke periode momenteel, maar toch kon het coronavirus mij er niet van weerhouden om verder te kijken dan mijn voormalige job. Niet dat ik het niet naar mijn zin had bij mijn vorige werkgever, maar ik zocht meer uitdaging. Wil ik ZZP-er worden? Wilde ik zelf een bedrijf starten? Ging ik op zoek naar een andere werkgever? Ik was nog in dubio, en toen werd ik via LinkedIn benaderd door Pieter, de recruiter van OptimaData!

Als een vis in het water

Eind 2022 mochten we Harry Splinter verwelkomen in ons team. De komst van Harry met zijn jarenlange ervaring als DBA is een mooie en stevige versterking van onze multi-platform-database-expertise. Met een aantal omvangrijke migraties die op stapel staan van onder andere Sybase en MS SQL naar opensource-oplossingen, plus een aantal complexe (cloud)databasevraagstukken, kan Harry direct van toegevoegde waarde kan zijn. Maar vooral zijn we erg blij dat Harry ons heeft uitgekozen als zijn nieuw werkthuis. In dit artikel vertelt Harry wat hij van zijn nieuwe werkgever vindt.

Database troubleshooting

We hebben nog een stoel vrij, of misschien wel 2

Lijkt je dat nu ook interessant? Zie je het al voor je, de mix van Champions League Database Consultancy / Beheer en een warm nest database specialisten? Heb jij ook het gevoel dat je meer kan, dat er meer inzit wat je zou kunnen ontplooien en ontdekken? Kom eens praten, geheel vrijblijvend. Bel met ons op 0353690307 of stuur een email naar recruitment@optimadata.nl of solliciteer op 1 van onze vacatures!

Wil jij ook werken bij de mooiste database club van Nederland?

Wij staan voor