Direct naar content

Harry: ‘Bij OptimaData voel ik me als een vis in het water’

Eind 2022 mochten we Harry Splinter verwelkomen in ons team. De komst van Harry met zijn jarenlange ervaring als DBA is een mooie en stevige versterking van onze multi-platform-database-expertise. Met een aantal omvangrijke migraties die op stapel staan van onder andere Sybase en MSSQL naar opensource-oplossingen, plus een aantal complexe (cloud)databasevraagstukken, kan Harry direct van toegevoegde waarde kan zijn. Maar vooral zijn we erg blij dat Harry ons heeft uitgekozen als zijn nieuw werkthuis. In deze blog vertelt Harry wat hij van zijn nieuwe werkgever vindt.

Harry Splinter

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer
Harry Splinter - DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer
Testimonial van Harry Splinter als DBA bij OptimaData

Thuiskomen

Als DBA heb ik aardig wat werkgevers gehad. Van ministerie van Defensie tot Getronics en van Politie Nederland tot CGI en Stater. Bij Politie Nederland heb ik met Martijn Wallet, mede-eigenaar van OptimaData, samengewerkt. Bij Stater was Thomas Spoelstra mijn collega, die in 2020 bij OptimaData is gaan werken.

Ook ken ik Jan Kootstra, een DBA developer bij OptimaData, al een tijdje. Hierdoor was ik al bekend met OptimaData. Ik was al een tijdje op zoek naar een bedrijf waar ik me verder kon ontwikkelen op het gebied van databases, omdat mijn werk vaak beperkt bleef tot de dagelijkse beslommeringen.

Thomas vertelde me dat OptimaData veel meer de diepte in gaat en dat sprak me aan. Ik besloot eens te gaan praten. Toen ik iedereen tegenkwam, voelde het direct als thuiskomen. Eind vorig jaar heb ik de overstap gemaakt en ik heb nog geen dag spijt.

Vakidioten

We praten makkelijk met elkaar, omdat we allemaal dezelfde liefde voor het vak hebben. De sfeer onderling is heel open en relaxed, maar ook direct. Daar hou ik van. We winden er geen doekjes om en zeggen waar het op staat. We spreken elkaar aan op zowel het goede als het minder goede.

Zo leren we voortdurend van elkaar. Het gezamenlijk lunchen is gezellig. Hoewel we ook proberen over andere dingen te praten, komt het gesprek toch vaak weer op databases. In de ogen van anderen zijn we waarschijnlijk een club ‘nerds’ of ‘vakidioten’ bij elkaar. Ik vind het heerlijk.

Vis in het water

Harry met dochter Kendo training in JapanBij OptimaData kan ik mijzelf echt verder ontwikkelen op het gebied van databases en leer ik volop nieuwe dingen. Zo werken ze hier bijvoorbeeld met klanten die gebruikmaken van Galera-clusters op MySQL, terwijl ikzelf alleen ervaring heb met enkele clusters.

Dit technische specialisme is uitdagend en ik vind het erg interessant. Daarnaast werken ze hier ook met replicatie voor Sybase, waar ik al jaren niet meer mee had gewerkt en nu weer kan oppakken. Het brede scala aan technische specialismen bij OptimaData maakt het werk uitdagend.

Zelf kom ik uit een multidatabase-omgeving, dus het sluit goed aan bij mijn ervaring. Normaal gesproken heb je te maken met twee of drie databases, maar bij OptimaData hebben ze vier of vijf verschillende soorten, wat het heel afwisselend maakt. Ja, ik kan mezelf hier blijven ontwikkelen, wat essentieel is in ons vakgebied. Als je, zoals wij hier, een passie hebt voor het werk, dan gaat het leren bovendien veel gemakkelijker. Kortom, ik voel mij hier als een vis in het water.

Meer weten?

Wil je meer eens vrijblijvend verder praten over onze dienstverlening en wat de OptimaData-experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we leren je graag kennen. Zelf op zoek naar een leuke vacature of interim (detacherings-)opdracht? Kijk dan eens op onze speciale webpagina.